Verslag wedstrijddag 26-11-2017 Sporthal De Kreek

Ook op deze Zondag is het weer erg nat en vies buiten zodat ik het in geheel niet vervelend vond om in Sporthal de Kreek de wedstrijden van HV Blokker te volgen. Als eerste stond er om 11:15 uur de wedstrijd van de D-Jeugd tegen A&O D1 op het programma. Als scheidsrechters stonden vandaag Josefien en Emma van de DS 2 op het wedstrijdformulier. Mij was gevraagd deze dames te assisteren. Nu weten de meeste van de lezers dat ik ook de D-Jeugd van SC Dynamo train en ik volg bijna alle wedstrijden van dit team. Dus was ik ook bekend met de coach van A&O die op alles wat aan te merken had. En om de dames daar niet mee te confronteren heb ik in de tweede helft deze man vriendelijk verzocht om zijn mond een tijdje te houden omdat het spel van zijn team hier duidelijk onder te lijden had. De D1 van HV Blokker kon deze wedstrijd helaas niet omzetten in winst en verloren met 17-20.

Daarna waren de Dames 2 van HV Blokker aan de beurt voor hun wedstrijd tegen Westfriezen DS 3. Voor deze wedstrijd is vooraf geen lange preek nodig om de dames te motiveren. Vanaf het beginsignaal werd er door beide teams stevig gestreden om de winst. Door een hele goede tweede helft waren het dames van HV Blokker die met 19-14 de punten mee naar huis namen en dat is altijd lekker.

Daarna mochten de heren 1 tegen Aristos HS 3 proberen om de punten thuis te houden. Het werd een spannende wedstrijd. Dan weer stonden de Heren van Blokker op voorsprong en dan was het Aristos dat een klein gaatje wist te slaan. Met een stevige dosis vechtlust en doorzettingsvermogen werd er in de laatste minuut nog een gelijkspel uit gesleept 24-24.

De laatste wedstrijd van deze dag ging tussen het Dames 1 team van HV Blokker en DS 2 van Westfriezen. Trots mag ik zeggen dat het Dames 1 team na 3 wedstrijden ongeslagen aan de leiding gaat in deze poule en dat geeft het team ook vertrouwen. Na de nipte overwinning van vorige week was het vandaag wel bedoeling om te laten zien dat we niet voor niets staan waar we nu mee bezig zijn. Maar mijn ervaring in derby’s is dat je meestal de vooraf gemaakte afspraken kunt laten varen omdat het toch niet loopt zoals je verwacht. Vanaf het beginsignaal werd duidelijk dat Westfriezen er op gebrand was om HV Blokker de eerste nederlaag van het lopende zaalseizoen toe te brengen. Want als snel stond er een 2-5 voorsprong voor de buren uit Zwaag op het scorebord. Verdedigend was men nog niet helemaal bij de wekker. En dat bleef eigenlijk zo tot de rust. Westfriezen behield de 2 punten voorsprong 9-11. In de pauze toch het een en ander veranderd zodat er meer handbal in het spel kwam. De eerste 5 minuten van het tweede bedrijf waren nog voor de buren uit Zwaag maar daarna namen de Dames van HV Blokker de regie over. Na de 16-16 van Nicole ging het beter lopen en zag ik weer de vecht en strijdlust waar ik een groot fan van ben. Niet bang zijn om in te grijpen maar het gewoon doen. Dit werd ook duidelijk in de stand want HV Blokker liep uit naar een 19-16 voorsprong. Dat werd ook niet meer weggegeven. Na het laatste fluitsignaal stond er een keurige 21-19 overwinning op het scorebord. Heerlijk om eindelijk de negatieve reeks tegen Westfriezen te doorbreken. En natuurlijk de ongeslagen status na 4 wedstrijden in het zaalseizoen. Nog steeds op de bovenste plaats en dat zullen we proberen te gaan volhouden al kunnen we daarbij ook de steun van de supporters heel goed gebruiken. Op Zondag 3 December spelen de dames de uitwedstrijd tegen Spartanen DS 2 in de Bloesem in Wognum om 15:00 uur. Ze kunnen alle steun gebruiken.

Met vriendelijke sportgroet,
Ard