Spartanen DS 2 – HV Blokker DS 1

Datum: 03-12-2017

In de week die vol met emoties zit en we daar nog lang aan zullen denken werd er door de Damesteams besloten om toch te gaan spelen. Het blijft ook voor hen een ongelofelijk bericht dat Laszlo er niet meer is. Samen met het bestuur was besloten om met rouwbanden te spelen en 1 minuut stilte houden. Dit ook in keurig overleg met Spartanen.

Helaas waren Nicole en Gerie niet aanwezig maar was Lidija bereid om met ons mee te spelen. De vraag voor mij vandaag was of we de prima reeks die we achter de rug hebben kunnen volhouden al wist ik al dat het vandaag lastig zou worden. De minuut stilte was mooi. Het geeft nog maar weer eens aan dat de saamhorigheid binnen de vereniging HV Blokker heel groot is. Dan de wedstrijd. In het begin van deze match liet Blokker direct zien dat ze graag de punten mee naar huis wilde nemen want via Saskia en Esmee werd het 0-2. Daarna kwam Spartanen terug tot 3-3. En als je dan toch al een hele vervelende week achter de rug hebt zal je altijd zien dat er nog meer bij komt. Marit raakt heel zwaar geblesseerd bij een schotpoging aan haar enkel en die zullen we na de laatste update uit het ziekenhuis een groot aantal weken moeten missen. Door deze hele grote tegenvaller waardoor HV Blokker het helemaal kwijt is neemt Spartanen de leiding en met de rust staat er 7-5 op het scorebord. En dan mag je hopen dat de dames van HV Blokker de spirit weer terug krijgen.

Er valt niet veel te zeggen in de rust. We weten allemaal wat er gebeuren moet. Dus toch met frisse moed aan de tweede helft begonnen. Heel veel valt erover daarover niet te zeggen. Er ging heel veel fout en dat is ook alles wat ik er over kwijt wil. Na de 9-6 van Spartanen gloort er nog een beetje hoop want de meiden vechten zich terug tot 9-8. Als dan Lidija ook nog een 2 minutenstraf krijgt en Spartanen middels heel gemakkelijk gegeven strafworpen de stand naar 11-8 tilt weet je dat het er vandaag gewoon niet inzit. Spartanen wint deze wedstrijd met 12-10.

De eerste nederlaag is een feit maar ondanks dit staan we nog steeds op de eerste plek in deze poule. Op 10 December spelen de Dames 1 om 12:10 uur thuis de wedstrijd tegen Victoria O en ik hoop dat we dan weer het juiste ritme kunnen oppakken. Een belangrijk deel van het team is dan helaas niet aanwezig maar met de andere dames en enige aanvulling vanuit de Dames 2 moet het ook gaan lukken.

Dan wil ik graag iedereen van de vereniging HV Blokker ontzettend veel sterkte toewensen voor de komende tijd.

Marit heel veel beterschap. Ik hoop dat de onderzoeken in het Ziekenhuis die nog komen gaan het niet nog veel erger maken.

Met vriendelijke groet,

Ard