HV Blokker DS1 – Sportings’s/SSV DS2

Datum: 04-02-2018

Introductie handbaldag in de Kreek!

Na een weekend rust te hebben gehad mochten de dames en heren van HV Blokker vandaag weer aan de bak voor hun wedstrijden in Sporthal de Kreek. De wedstrijd van de D-jeugd heb ik helaas niet gezien maar ik had van Jan gehoord dat er nipt verloren was van VVW. En na deze wedstrijd was het de beurt aan de Dames 2. Zij mochten de strijd aanbinden met Vrone DS 3. En gezien de stand in de poule zou dat geen problemen moeten opleveren want Vrone staat nog puntloos onderaan. Lidija was bereid gevonden om met deze dames mee te spelen. En of dat nu invloed heeft gehad weet ik niet maar de dames waren van vanaf het beginsignaal scherp en duidelijk de betere en werd er zeer verdiend met 23-13 gewonnen. Wat nog belangrijker is dat de dames eindelijk weer eens plezier in het handballen hebben gehad. Lidija bedankt voor de ondersteuning.

Wedstrijd Heren Senioren

Na de DS 2 was het aan HS 1 voor hun wedstrijd tegen VVW HS 2. In het team van VVW stonden 4 mannen die die zeker de 2 meter aantikte en bij Blokker ontbrak het aan lengte. En als de lengte ontbreekt zal je het moeten hebben van strijdlust en inzet. Vandaag lieten de heren zien dat het met de strijd en inzet wel goed zit. Want met die eigenschappen en door ook als team te spelen werd een keurige 30-25 overwinning binnen gesleept.

Wedstrijd Dames 1 verslag

En als de heren hun wedstrijd hebben gespeeld is het de beurt aan de Dames 1. Zij mochten vandaag de strijd aanbinden met Sporting’s/SSV DS 2. En net als de tegenstander van de DS 2 staat de tegenstander van vandaag nog puntloos onderaan. Dat dit natuurlijk niet alles zegt hadden we in de wedstrijd in Schermerhorn al ondervonden want toen wisten we er ternauwernood een 13-14 overwinning te behalen. En een gewaarschuwd mens telt voor twee. Mijn wens was om vandaag ook aan het doelsaldo te gaan werken omdat dat wel iets beter kan.

De eerste & tweede helft

De meiden begonnen goed want Marlies opende de score 1-0. De eerste aanval van onze gasten levert niets op en uit de daarop volgende aanval van Blokker krijgen we een strafworp. Marlies weet deze buitenkans niet te verzilveren. Sporting’s komt wel op 1-1. Opnieuw krijgen we een strafworp en is het Nicole die de 2-1 op het bord brengt. En ook nu komen de gasten weer langszij 2-2. Inmiddels had Lidija het tenue weer op orde en kwam ze ons helpen. HV Blokker bleef het initiatief houden en ze wisten de score verder uit te breiden 12-5. En eigenlijk is er tot dan toe geen vuiltje aan de lucht en hoop je dat de dames dit kunnen volhouden. Hoop is ook niet het goede woord hiervoor. Ik verwacht dat het tem nu wel de opdracht begrijpt en zo door blijven gaan. In de pauze daar over gesproken en de nadruk vooral op het eigen spel blijven spelen gelegd. En waarom het dan toch niet zo loopt als gehoopt en verwacht doet mijn humeur niet goed. Ook vandaag zie ik helemaal niets terug van wat er op de trainingen geoefend wordt. En natuurlijk is vele keren dezelfde oefeningen niet altijd even leuk maar ik hoop dat men daar dan ook gebruik van maakt in de wedstrijden. Dat de dames een mooie 21-15 overwinning uit slepen is mooi voor de statistieken maar ik houd aan vandaag een hele vervelende smaak over. Ik zeg het dus nog maar een keer. We kunnen alleen maar beter worden als we het samen doen en niet op elkaar lopen te foeteren. En als we dan ook nog de dingen ten uitvoer brengen waar op getraind wordt zal het volgens mij alleen maar beter gaan.

Aankomende periode

Komende zondag geen handbal voor de damesteams van HV Blokker i.v.m de Carnaval. Op Zondag 18 Februari gaan we weer verder. De D-jeugd openen dan het bal om 11.15 uur voor de kraker tegen Westfriezen. Daarna zijn de DS 2 (12.10 uur) voor de wedstrijd tegen DTS ’48 DS4. Daarna de Heren tegen Kras/Volendam (13.30 uur) en de Dames 1 spelen om 14.45 uur tegen Spartanen DS 2. En als slotstuk Blokker E1 spelen tegen Tonegido E1 (aanvang 16.00 uur).

Fijne Carnaval iedereen.

Groeten Ard.